Indimellem bliver jeg spurgt om hvordan jeg redigerer mine billeder.

Svaret på det er ikke entydigt, da de fleste af mine billeder bliver taget i det forhåndenværende lys. Der er stor forskel på lyset en solrig sommerdag ved middagstid og så lyset i skumringen om vinteren.

De billeder jeg laver enkeltvis for min egen fornøjelse bliver gennem redigeret ned i detaljen, indtil jeg er tilfreds. Jeg arbejder i to programmer og altid med råfiler. Først laver jeg alt det jeg kan i Capture One, hvilket efterhånden vil sige det allermeste, da programmet har udviklet sig utroligt de senere år. Derefter finpudsning i Photoshop og nogle gange også en tur tilbage i Capture One for at lave det endelige output i forskellige størrelser.

Hvor meget redigeringe betyder for det endelige billede illustreres vist bedst med det uredigerede billede og det færdige ved siden af hinanden. Så kig herunder.

Ganske ordinært billede taget på skovsti. Gråt og kedeligt lys. billedet strammet op med en næsten kvadratisk beskæring. Selv med den kraftige beskæring kan billedet printes i  50×50 cm.